Medische verklaringen – Praktijk Het Veen – Timmerman – Westerhaar-Vriezenveensewijk
Header afbeelding
Hoofdweg 132-E 7676 AJ Westerhaar-Vriezenveensewijk Tel:0546-659440

Medische verklaringen

Het komt regelmatig voor dat wij gevraagd worden een verklaring te verstrekken over de medische toestand van patiënten. Dit voor bijvoorbeeld annuleringen van vakanties, verklaringen voor school of werk. Het verstrekken van dit soort verklaringen zijn gebonden aan regels van de KNMG (Koninklijke Nederlanse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunt). Binnen de praktijk houden wij ons aan deze regels. Hierbij geldt dat er in principe geen verklaringen worden afgegeven. Mocht u hier vragen over hebben, vragen wij u om contact op te nemen met de assistente.

Als patiënt heeft u wel altijd recht op een afschrift van uw dossier. Dit kan echter ook nadelen hebben voor u omdat in uw dossier ook voor de zaak niet relevante informatie staat. Hier willen we u wel op attenderen.

Medische informatie kan ook opgevraagd worden door instanties als een arbodienst, CIZ, letselschade-kantoor of verzekeringsmaatschappij (voor bijvoorbeeld een hypotheek). Deze informatie moet altijd schriftelijk aangevraagd worden. Het is van belang dat de aanvraag een duidelijke vraagstelling heeft en dat er een getekende toestemmingsverklaring van de patiënt bijgevoegd is. Zonder deze aanvraag of zonder getekende toestemmingsverklaring van u als patiënt verstrekken wij nooit informatie aan derden.